Give me some power

I måndags sprang jag 8 km :) Gick bra, dock var det sjuktligt varmt ute. Halvvägs höll jag på att av uttorkning. Jag ångrar i vissa ögonblick att jag inte har en kamera på min telefon (snål som är jag så köpte jag den för en hundralapp på elgiganten). Jag sprang från stan, Kristianstad, till Österslöv. Hela vägen är asfalterad cykelväg. Första fyra kilometerna springer man genom en åker. Då är det åkrar så långt ögat ser. Sen kommer man in i ett litet samhälle, balsby, då springer man och tittar på husen och människorna som är ute i deras trädgårdar. Med ens blir det mycket lättare att springa. Man kan koncentrera på någonting annat än ens egna andetag.
Jag vet inte hur vädret var i övriga sverige i måndags men i skåne var det dövarmt. Jag sprang och redan efter 1 km kände jag hur halsen började blir torr och det var omöjligt att producera nytt saliv. Tungan började klibba fast i gummen. Jag funderade om jag skulle stanna någonstans och fråga efter vatten men det gjorde jag inte, jag sprang vidare.
Efter man passerat balsby börjar man springa längs sjön. Cykelvägen ligger cirka 2 meter från sjökanten och utsikten och oslagbar. helt underbart och rogivande. Men tortyr. Att springa där, varm och helt uttorkad och bara titta på detta underbara vatten och bredde ut sig. Efter balsby mynnar husen ut i skog och lite små  stugor här och var. Jag hade nu sprungit 30 min. Hade cirka 2,5 km kvar till mitt mål. Törsten blev ohållbar och jag stannade.
Träning ska inte vara jobbigt, det ska vara härligt. Jag går alltid in med någon inställning om att om det inte är jobbigt så tränar jag inte. Om det inte är jobbigt så gör jag inte rätt.
Jag gick ner till sjökanten, tog av mig mina skor. Skjölde bort svetten från ansiktet. Och satte ner mina svettiga fötter vattnet och bara njöt. Vatten är underbart. Finns det någonting bättre än att svalka sig i en sjö när man är riktigt svettig och varm. Efter 5 minuters vila fortsatte jag mot till mål. Tiden slutade på 46 minuter (Då har jag dragit bort de fem minuterna som jag vilade).

Poängen med hela historien är att löpning ska vara kul. Man ska inte alltid pressa sig själv hårt. Jag har svårt att slappna av när jag springer. Ute går det hyfsat bra men inne går det inte alls. Jag går till gymmet och har sedan innan bestämt mig för att springa 7 km på löpbandet. Jag springer och hela tiden tittar jag på klockan och på distansmätaren. 30 sekunder har gått..... 35... 45.... Snart en minut... Det är väldigt utmattande att tänka så. Men jag kan inte sluta. Jag vet att man inte ska titta på dispyen när man springer men jag kan inte hjälpa det. Jag tittar upp, springer... tittar ner "har det bara gått 15 sekunder..." så håller jag på tills 35 minuter passerat.

Jag måste lära mig njuta. Springa långsamare så att det inte blir jobbigt på samma sätt. Måste lära mig slappna av.

Vaknade imorse med halsont, så hoppade över dagens spinning pass. men tar igen det imorgon genom att köra två pass på raken. Måste börja ta bilder dessutom. Tråkigt med en blogg utan bilder,

Långt inlägg idag, nu ska jag hämta ett marabuu digistive och fortsätta med power point presentationen till mitt tal.


latmask

Jobbat idag. Trött. Degar i soffan. Somnar snart.


Lat och trött!

Yes, det är vad jag är just nu. Har precis ätit pannkakor dessutom. Neeeeeeeeej tar tag i livet imorgon istället ;)

Hej Onsdag!

Jag är väldigt dålig på att skriva blogg har jag kommit på. Jag får den inte intressant. Vet inte hur man gör. Antar att bilder är ett bra sätt att locka folk på. Så jag får lägga upp lite fler bilder.

Idag är det som sagt Onsdag! och jag är LEDIG!! Har dessutom precis vaknat. Hatar sova länge men jag var så trätt idag. Nu återstår frågan vad som ska göras idag. Köket ser ut som ett helvete så det blir att städa upp där. Men först frukost! Äggmacka och kaffe? låter som en bra ide, borde kanske ta knäckebröd istället för vanligt??

Och dessutom ska jag idag backa GI-knäcke. Brukar äta dom, men dom är så satans dyra. Så jag har bestämt mig för att baka egna.

Nej nu måste jag hoppa upp ur sängen :)




Glömde nästan säga att ikväll är det träning :P

Godmorgon!

Nu vecka, nya utmaningar. Idag kör vi en 5 km runda ute och sen beger oss till gymmet för lite styrketräning. Men allt detta ikväll.  Tänkte köra hälsovecko nu. Blir mycket sallad och fisk denna vecka. Ikväll blir det förhoppningsvis en tonfisksallad.

Har precis kränkt lite ägg och bacon och grönsaker till frukost med en stor kopp kaffe. Så nu ska jag orka hela dagen hade jag tänkt :) Nej, nu blir det skola.

Älskar nya veckor. Nya tag.




NU: Ut och gå

Kan ju inte sätta här och ruttna i en hörna. Ska gå lungt så jag orkar ge 150% ikväll på träningen. Underbart väder ute dessutom. Kan det bli bättre? Nej, nu måste jag dra mig upp ur soffan.


Frukost

Till frukost blir det GI-käckebröd. Dom är såå goda. Köpta på duvanders, mkt godare än vanliga knäckebröd! Sp här ser förpackningarna ut :) Dom kostar 40 kr/påse. I en påse är den 7st ganska stora knäckebröd. (Detta var ganska ointressant...)

Idag har jag faktiskt ingenting speciellt för mig. funderar på om jag ska gå ut till firman och skriva ut lite papper och hämta ett office paket och sen sätta mig vid datorn och börja beta av lite skol uppgifter och distanssökningarna till nästa år. Hade ju varit skönt att få det gjort. Men ikväll är det träning och sen blir det fredagsmys :)


Ibland fuskar jag

Jag måste erkänna att jag skippade mitt pass idag. Bara av ren lathet. Mycket dåligt av mig! Men sånt händer ska ta igen det imorgon tänkte jag. Så har jag sprungit alla mina pass denna veckan ialf.

Imorgon (egentligen idag) så är det ett 30 minuters pass löpning. Skönt.. Ska inte springa så fort, bara njuta ;)
Lördag kör vi 5,5 km ute. Första ute rundan för året :)

Lite nya träningskläder hade ju inte suttit fel nu, ger alltid inspiration. Men det var inte så länge sen jag köpte så jag hålla mig lite :)

Imorgon blir det en tidig morgon till skolan. För hoppningsvis är jag hemma inte allt för sent. Och inte allt för trött.



Godnatt!

www.traningskompisen.se

För dig som älskar träna

Har precis publicerat min inte helt uppdaterade blogg på www.traningskompisen.se

Gå in där och kolla, där kan ni hitta fler bloggar att läsa :P


Första inlägget

Hej Hej

Detta blir då mitt första inlägg förutom det automatiska "välkommen till min blogg". Denna bloggen kommer handla om lite allt möjligt, men främst om träning och med träning menar jag löpning och lite styrketräning.

Just nu är jag bara anmäld till ett lopp i sommar. Det loppet är Midnattsloppet i Stockholm den 13 augusti. Loppet är på en mil, och det ska vi lätt kunna beta av. Målet är att springa på cirka 50 min. Men det återstår att se.

Bloggen kommer också handla en del om kost och mitt mål att "springa mig i form". 



Veckans program ser ut på följande sätt:

Måndag: Vila (på grund av skoskav)
Tisdag: Löpning: 3km i högt temop, intervall 1/2 sprint/jogg x 5, 2km lugnt tempo (varva ner)
Styrka: Innelår, bak o fram, rumpa, mage och ländrygg.
Onsdag: Löpning: 5 km högt-lagom tempo.
Styrka: Armar, axlar, rygg, mage
Torsdag: X-trainer? simning? danspass? (ej löpning)
Fredag: VILA
Lördag: Löpning: 7-9 km (förhoppningsvis utomhus)
Söndag: VILA

Yes, så ser veckan ut. Jag har skrivit upp mitt träningpass på en fin liten lapp och hängt på kylen. Så jag inte glömmer bort det :P

Köpte nya löparskor på runnersstore i lördags. Dock fick jag ordentligt med skav av dom på insidan av ena foten. Jag hade i och för sig redan skav på foten. Men det blev mycket värre :( Har haft så ont :( Nu ska jag sätta tejpt runt foten för att det inte ska bli någon friktion, hoppas det funkar så det inte blir ännu värre nu.

Kan dessutom berätta att jag försov mig rejält imorse!! Hade glömt aktivera alarmet och vaknade klockan 12!! missade skolan helt och hållet, haha. Men utvilad är jag ialf :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0