Go´kväll

Tjenare, trevlig höstkväll ikväll :) Har precis varit ute på en 7km lång promenad. Men en långsam sådan, vill inte belasta benhinnorna. Vill verkligen kunna börja springa imorgon. Har inte sprungit sen i torsdags.. så känner att det är dags snart :)

Imorgon kör dom nya kurserna igång, det betyder att det är slut på min semester :/ Skönt med ändå inte. Skönt att göra någonting om dagarna igen och träffa folk igen, sämre att skolan tar så mkt tid att träningen alltid kommer i andra hand.

Tänkte köra igång med formkoll också imorgon. Ska träna riktigt hårt nu under vintern :)

I alla fall, eftersom skolan tar så mkt tid har jag kommit på att jag kan äta middag på tåget påväg hem från skolan och dra direkt till gymmet sen. Sprar lite tid då. Annars är jag så hungrig när jag kommer hem att jag måste äta innan träningen och sen blir inte tråning av. Hamnar i någon slags mat koma:(

Men nu har jag som sagt en plan!

Blir mycket mat med imorgon. Frukost på tåget, lunch i skolan och middag på väg hem. Tror dock jag köper lunch i skolan. Gör så imorgon ialf, smidigast så.

Nu sitter jag och bleker mina tänder. Vita tänder är ett måste för att jag ska fungera ;)


THE NIKE BLAST 2012

Jag VILL VILL VILL VILL, jag SKA dit.

Yeeesss. biljetter kan bokas från och med 25 nov :)





Det är 4-5 februari i globen i stockholm.

Kommer bli superkul!! :D

BEN

Idag är det ben som står på schemat. Men först kladdkaka och kaffe, sen gymmet.

Benövningarna ser ut såhär:

Utfall
Knäböj
Benpress

Framsida lår
Baksida lår

Insida lår
Utsida lår

Vadpress

Så det blir ett hårt benpass. Hoppas jag kan gå imorgon ändå.

Uttittad

Hemma från gymmet nu. Började springa lite smått på löpbandet. Men vid första steget jag tog kände jag sån enorm smärta i mina benhinnor. Har förstått det tidigare att jag hade benhinneinflamation, igen!, men har försökt förtränga det och intala mig själv att det är träningsverk. Men nu gjorde det så ont att jag fick erkänna för mig själv att jag faktist får ta det lite lungt med benhinnerna.

Efter som jag antingen springer väldigt mycket, eller ingenting alls så blir det alltid väldig stor belastning för benhinnorna. Jag kan gå från att springa kanske 5 löparpass/vecka i flera veckor till att helt lägga av i en månad. Inget bra alls. Och nu har jag ont, igen.

Ställde mig på crosstrainern istället, ingen belastning för benhinnorna i alla fall :) Blev 35 minuter där.

Därefter bliev det ryggövningar.

Dock var där en kille, eller om man vill kalla han för det, en riktig obehanglig sådan. Han stirrade i alla fall konstant på mig, upplevde jag det som. I alla speglar jag tittade såg jag hans blick, han var alltid på maskinen brevid eller mittemot. Och jag är inte sån, folk får jätte gärna titta :) men inte när det blir för mycket. Kände tillslut att det blev väldigt obehagligt. Kändes som att gymmets väggar bara blev mindre och mindre och jag kunde inte gå någonstan för att undkomma hans blick. Tillslut tyckte jag det blev så obehagligt och jobbigt att jag fick gå därifrån. 

Blev både arg och ledsen för att jag gick. Arg för att jag för att någon annan fick mig att känna mig obekväm på mitt gym, där jag är för att träna. Usch... 

Ännu jobbigare var det att gymmet var nästan helt tomt.. var bara ett par andra som var där och tränade. Hädanefter tränar jag när där är många, då man kan försvinna i mängden.

Nu: Lunch 


Grymt snygg rygg (jobbar ditåt ;) )


FREDAG!

Idag är det fredag, fortfarande ledig :) Dock sista lediga dagen :( Men det ska bli skönt när kurserna drar igång igen. Har varit duktig och beställt böckerna redan, brukar alltid vara sist med det, men nu är det redan gjort och dom kommer antagligen på måndag.

Tänkte jag ska ligga i denna läsperioden, och hela tiden läsa samma avsnitt i boken som de går igenom på föreläsningarna (dock säger jag så varje läsperiod, så vi får se hur det blir med det).

Jaja, gymmet nu. Tänkte först fixa lite med träningsmusiken. Har fixat spotify i mobilen (gratis de första 48 timmarna, sen 99kr/mån).

Nu googlar jag runt efter bra tränigsmusik, några förslag?

Nej, nu ska jag gå och träna rygg och basta :)

Fortfarande ledig

Goddag, är fortfarande ledig. Igår var jag på stan med mamma o syster och hade det mysigt. Idag händer inte så mkt. Börjar faktist bli lite tråkigt att inte göra någonting om dagarna. Allt skolarbete är klart och det är bara att vänta in dom nya kurserna som börjar på måndag.

Blir träning idag. Inte bestämt riktigt när bara, men det blir väll lite närmare kvällen.

Har dessutom beställt lite nya grejor. Skor från adidas. Har bara mina löparskor, och dom är så klumbiga att ha om man inte ska springa.

Beställde också ett par mjukisbyxor. För att jag inte har några och dom ser så sköna ut :)

LUNCHAR

Sitter och äter en sen lunch. Om lite mer än en timme ska jag ta och gå till gymmet. Till lunch blev det en dl pasta och fläskfilerester som blev över igår. Blev också lite mumsigt chokladprotein. Bra att ladda upp innan passet. Nu blir det att diska upp och sen byta om och packa ner allt jag ska ha med mig.




Måndag 24/10-2011

Denna veckan är jag ledig. Hela veckan (!). Helt sinnessjukt underbart. Nästa läsperiod drar igång nästa veckan. Har dock lite rapporter att läsa och böcker att beställa, men i övrigt är jag fri. 

Gårdagen bjöd på mycket mat, tårta, godis, chips, illa illa, men helt okej. För nu kör vi i gång med en ny vecka.

Blir gymmet idag (såklart), tänkte köra 15 minuter intensiv löpning.  Efter det blir det lite snabba biceps/triceps - övningar.

17:10 börjar sedan afrodance, har aldríg varit på det förut, men har hört att det ska vara riktigt kul så jag tänkte testa det. Hoppas framförallt på att det är fettförbrännande.

Efter afron är det core i 30 min. Mage, rygg och stabilitets övningar. 

Vad ska jag då göra fram till klockan 16:00? ingenting, absolut ingenting.

Frukost nu, har dessutom köpt omega-3 tabletter. Köpte dom på apoteket.






Vad sa jag ? 5 kg till jul ? Det är bara att sätta igång.

INTERVALLPASS

Har varit lite frånvarande i ett par dagar (ingenting ovanligt). Körde dock ett finfint intervallpass igår. Ska försöka, eller ska bygga upp konditionen igen. Kondition bygger man ju bäst med intervallpass dessutom.

Eftersom det var ett par månader sen ja sprang sist. Om man inte räknar med i torsdags. Så anser jag att det är dags att bygga om konditionen från början.

Det är också bra att inte gå för hårt ut i början, då tröttnar man fortare än fort.

Så körde långdistans i torsdags, jämn fart, bara att trampa på.

Igår på gymmet körde jag i alla fall ett intervallpass, som såg ut på följande sätt:

5 min - gång (9-10min/km)

10 min - uppvarmning (ca 6min/km)

Intervall 1: 5 min

Vila: 2,5 min (ca 6min/km)

Intervall 2: 4 min

Vila: 2 min (ca 6min/km)

Intervall 3: 3 min

Vila: 1,5 min (6min/km)

Intervall 4: 2 min

Vila: 1 min (6min/km)

Intervall 5: 1 min

10 min - nervarv

5 min - gång

Hur snabbt man springer i intervallen är ju sen upp till var och en. Men man får tänka att man ska bli helt slut. Och den sista minuten ska du springa allt du kan.

Väldiigt skönt pass. Tar cirka 50 minuter. Intervallerna är inte så långa vilket jag tycker är skönt. Annrs hinner jag tröttna.

Efter 50 minuters löpning blev du styrketräning igen. Axlar och Rygg. Riktig träningsverk i ryggen idag, skönt!!

Imorgon är det tillbaka igen. =)



I´m back

Jag ska vara ärlig nu.. a week moment. Jag har inte varit och tränat på jätte länge och då menar jag verkligen flera veckor. Jag har många gånger tänkt, idag ska jag träna. Men det har som bevisat aldrig blivit av. Soffan har varit för skönt och huvudet för trött.

Men idag var jag där. På gymmet. På mitt kära gym. Sprang 50 minuter inkl uppvärmning och nervarv. Körde två biceps och två triceps - övningar. Skönt, även om det inte blev ett så hårt pass så var det skönt att tillbaka. Bara det faktum att jag tog mig dit. När jag väl var där insåg jag hur mycket jag saknat det. Hur mycket jag trivs där. Känner mig hemma där på någotsätt. Kan ställa mig på löpbandet eller crosstrainern och alla tankar släpper, allt jobbigt försvinner för stunden.

Efteråt satte jag mig i bastun. Välbehövligt. Lite vardagslyx.

 

Nu är det sängen som kallar. Ska dock fila mina naglar först, dom ser lite knackliga ut :/ men d fixar jag.
Hoppas att jag under morgondagen kommer befinna mig på gymmet också. Hoppas på ett intensivt intervallpass, lite ryggträning och sen avsluta med ett body balance pass. 

Sen är det fredagsmys.

Godnatt

MORGON - KAFFE - VATTEN

Godmorgon. Idag är en bra dag, för idag har jag ingenting att göra, ingenting jobbigt i alla fall. Ska shoppa, både kläder och mat, och städa av lägenheten. Samt hämta färgprover till sovrummet. En bra dag helt enkelt. Har precis stigt upp. Sitter nu här med mitt underbara kaffe och ett stort glas vatten. Ska strax ge mig ut på en 70 minuters powerwalk.



När jag kommer hem blir det havregrynsgröt. :)

Tänkte jag skulle släpa mig ett par hantlar ut, för att få igång lite armträning. Vi får se hur det blir med det. Eller om jag över huvudtaget hittar några hantlar.



Trött och sliten, men solen skiner och det är underbart att komma ut i höstvädret. Sen är man piggare hela dagen.
Såhär denna årstiden kan det ju ofta vara väldigt kallt i luften och då älskar jag min skidhalsduk extremt mycket. Den används flitigt under vinterhalvåret. 

Nej nu är mitt kaffe slut, dags att gå. 

INTERNET

Adaptern till bredbandet gick sönder i onsdags. Proppen gick. Ringde com hem som snällt skickade en ny adapter som kom idag. Så återigen har jag bredband. Kan inte blogga från min mobil heller.. vet inte riktigt varför. Men det går inte att skriva någon text :s

Usch.. Livet utan internet är extremt mycket tråkigare.

Men nu är det tillbaka, Grattis!

Gott med mat

Har lyckats hålla sockerberoendet under kontroll nu i 4 timmar. Inte illa för att vara jag :) Nu ligger jag i sängen och det är dags för att sova. Avnjöt en god middag idag. Imorgon kör vi morgonpromenad.


VARFÖR??

Jag antar att jag är precis som alla. Jag har verkligen hamnat i en svacka nu. En svacka som består av massa skitmat (läs: choklad) och ingen träning. Varje dag när jag vaknar tänker jag "idag ska jag träna", jag åkte till och med hem tidigt från skolan för att hinna till ett danspass. Jag tycker ju danspassen är skit kul, så varför går jag inte på det? Ren lathet är det! Jag vet om att det är skitkul när jag väl är där. Hade behövt någon att träna med. Då blir man ju så illa tvungen att gå dit om man har bestämt, man vill ju inte svika sin vän.

Dagen började lite knackligt. Vaknade sent, men hann ändå med rätt tåg. Åt frukost på tåget och sen en baguett i skolan (sjukt onödigt, tycker inte ens det är gott och dessutom är de svindyra), sen begav jag mig hem vid halv ett. Var hemma vid två.. sjukt sockersugen. Tänkte jag skulle baka en kladdkaka, jag skulle ju ändå träna sen. Satte in den i ugnen.. öppnar ugnen typ 2 minuter senare... rök väller ut ur ugnen och brandlarmet kör igång. 

Det blev ingen kladdkaka i alla fall, tur är väll det. Halvt deprimerad går jag och lägger mig, klockan 16:00 (!!) vaknar vid 18 och nu sitter jag här.  Besviken på mig själv för många anledningar... Jag kan inte stå emot sockersuget, jag faller för grupptrycket och köper onyttig mat jag inte ens tycker om för att alla andra gör det, jag stack hem från skolan och jag sket i träningen. 

Nu ska jag diska undan och hälla ut kladdkaka-smeten, vågar ju inte sätta in den i ugnen igen, vill inte det heller. Sen ska jag plocka upp och damsuga av. 

Till middag blir det. Stekt lax, couscous, sallad och limedressning. 

Slänger upp lite bilder på drömkroppen ;) Jennie widegren, sjukt grym. 

 

BTW: Jag är helt insnöad på dans nu! Varför träna när det inte är kul liksom?

Nej nya tag nu!

Low carb

Tjenixen,

Inga omega-3 tabletter :/ Fick dock förslaget att köpa dem på apoteket, de påstås vara billigare där. Någon som vet? Har inte riktigt energi för att kolla upp detta idag. Lämnar detta uppdrag till tisdag då jag har lite tid över. Dagens ska ägnas åt pluggande. Har massa att ta mig igenom och måste verkligen göra det idag också, inga undanflyckter nu!

Tänkte dock tipsa om denna Low Carb pastan.


Kan köpas hos de flesta sportkost handlare. innehåller endast 6,3 gram kolhydrater per portion. Vanlig pasta innehåller typ 30gram/portion. Såg dock nu att den var slut hos gymgrossisten. Finns kanske någon annanstans. Ni får googla saken. 

Träning och nyttighet har lagts på hyllan denna helgen. Kör igång igen imorgon. Då ska det börja tränas igen.  

oändliga valmöjligheter

Önskar ni inte när ni surfar in på er webbutik för kost tillskott ätt där bara finns en produkt att välja. Det hade sparat enorm mängd tid om där bara funnits en valmöjlighet. Ska du ha ett protein? Då är det här det perfekta proteinet för dig. Ska du ha omega-3/fiskolja tabletter? Välj då dessa.

Jag hade ju då tänkt mig inhadla lite omega-3 tillskott. Går in på sidan, oändligt med valmöjligheter. Vilken av alla dessa 34, till synes samma produkt, är då bäst? Det lär vi väll aldrig få veta.. blir väll att gå på utseende.



Återkommer med vad den slutliga produkten blir.

Suck Suck..

Nu ska jag göra vid mig och sen bege mig till middag hos föäldrarna.


Wanna dance with somebody

Ser ni? Ny bild där upp (!), vet inte riktigt varför, antar bara att jag tyckte den var fin. Precis som jag sagt många gånger tidigare så ska jag bli bättre på att uppdatera. Säger det väldigt ofta, men det händer dock aldrig. Ni som är inne och läser detta gång på gång måste blir sjukt trötta på mig.

Jag ska i alla fall göra ett försök.

Mycket i skolan just nu, två veckor till tenta(!!), kan inte tänka så! blir helt galen då. Måste plugga idag, måste måste. Varför sätter jag mig då inte och pluggar bara? Jag kan faktist inte ens svara på den frågan själv, jag känner mig vansinnigt ineffektiv nu. Vill inte, men måste = ingen bra kombo.

Senaste veckorna, om inte månaderna, har varit sjukt onyttiga. Det har krängts i pasta,godis, choklad och annat som gör livet njutbart.

Men på måndag(!), där säger en sak till som jag också ALLTID säger, är det slut med det! Ska försöka komma in i rutiner med med träningen, känner att jag inte haft det alls denna hösten.

Började plugga idag.. men efter två räkande tal gick jag och la mig i sängen igen. Sjukt patetiskt. Men tillbaka till böckerna nu och plugga i en timme. Till 16:00! Får ta en timme i taget. Det är bättre än inget.

Jag hoppas ni alla spelar wordfeud. Spela gärna med mig. Jossetusen heter jag.

Återkommer efter en timmes pluggande.



Go kväll

Mycket att göra nu. I morgon är det upp halv 5. Förhoppningsvis kommer jag hem i någorlunda tid i morgon. Fredag imorgon med, extremt skönt! Lördag är det sovmorgon, och DET är extremt skönt.

Sängen nu? Ja tack!

Häääj

Har helt glömt bort denna bloggen :( känner mig så kass när jag loggar in här och ser att det är folk här inne varje dag utan att jag uppdaterar.

Måste till skolan snart (om en timme) men först hinner jag lite snabb update.

Skolan går bra, tenta om tre veckor i el-kretsteori, ingenting jag längtar efter. Delade upp arbetet förra veckan så jag skulle hinna bli klar tills tentan. Så jag bestämde att ta mig igenom 2 moduler per vecka. Förra veckan skulle jag då gjort modul 1 och 2. Denna veckan modul 3 och 4. Dock är jag så kass, så förra veckan gjorde jag bara modul 1, inte ens det gjorde bara halva modul 1 till och med. Så nu har jag jättemycket att göra denna veckan för att fortfarande hinna med i min tidsplanering. I'm going insane!!!! Och inte nog med det, vi har ju en kurs till!! I den är det dugga tisdag nästa vecka (dock är den frivillig, man måste ta den om man vill ha högre betyg, vilket jag vill) och seeen är det redovisning av ett arbete nästa vecka med.

Mycket skola helt enkelt :(

När jag kom hem från skolan igår, vid halv 7, var så så extremt trött så jag slängde i mig middag och sen gick jag och la mig vid halv 8 och sov till 8 i morse.

Nu ha jag precis ätit frukost och druckit kaffe så nu påbörjar vi den nya dagen.

Är hemma halv 8 ikväll, segt. Men måste försöka bli klar med modul 1 idag (minst!!) Hade varit unedrbart att bli klar med modul 2 också!! Men det är ju lite drömtänkande. För jag vill ju dessutom hinna träna. Och allt innna  22.00 för jag ska upp 04.30 imorgonbitti.

BLääää, mitt liv låter riktigt tråkigt nu!! Men det är fram tills tentan den 26 okt.


RSS 2.0