Tillbaka i spåret

Dagen har varit riktig illa. Eftersom vi bor i stan, utan balkong är varma dagar ett rent helvete. Visst är det jätte skönt och helt underbart så fort man kommer ut, dock har vi ingenstans att gå ut till. Så för att slippa sitta inne hela dagen körde vi lite ärenden. Det blev elgiganten och team sportia och intersport. Efter att kört runt till lite affärer insåg vi att vi var hungriga så det blev Mc donalds!! Och glöm då inte att det blev sockerkaka till frukost också. Där efter körde vi hem till mina föräldrar där det blev grillat och glass.

Ingen bra dag mat-mässigt!! Nu sitter jag i soffan och kollar på Dexter :) bästa programmet någonsin.

Har precis varit ute på en 5 km runda. Det blev 5,01 km 28 min, inkl en ganska brant uppförsbacke. Helt nöjd, med tanke på att det var länge sen jag sprang. 5,6 min per km Lagom fart för en kvällsrunda i regn dessutom :)

Imorgon tänkte jag ta tag i kosten ordentligt!!! Dock säger jag så varje söndag, precis som många andra där ute gör. Imorgon tänkte jag dessutom köra backträning.

Nu blir det en sista kopp kaffe för dagen, sen sängen.





Länge sen...

Det var länge sen man var här inne. Men jag lever. Kommit in i lite dåliga/bekväma runtiner som innehåller väldigt lite träning. Tänkte jag skulle försöka komma ut på en runda senare idag. Satte precis min Ipod på laddning. har börjar fundera lite över hur jag ska lägga upp migg träningsschema i höst. Vill ju klämma in en del pass också :)

Dagens frukost: kaffe och sockerkaka



Noooooooooooo gooood! =(


Lite tid över!

Nu är det lungt på jobbet så jag passar på att blogga lite. Torsdag idag, veckan har bara rusat förbi. Längtar tills helgen, då ska jag göra ingenting. Förra helgen var helt hektisk och allt gick i 110%, så jag vill ha en helg med att bara ligga soffan.

Gymmets insida har jag inte sett så mycket utav denna veckan. Har varit helt slut, och dessa dumma sommartider passar mig inte alls!! Längtar tills hösten med rutiner och fasta scheman. I tisdags gjorde jag i alla fall en träningspass hemma för benen. Tänkte köra "atlet 1000", hört talas om det? Det går ut på att man ska göra 100 reps av 10 övningar. Man tränar igenom hela kroppen. Det ända redskap med behöver är enn gummiband.

Jag körde uppvärmning på 15 min, 100 X vadpress, 100 x utfall med hopp och 100 X höftlyft. Efter dessa tre övnigar gav jag upp. Tränar i princip aldrig underkroppen eftersom jag springer så pass mycket, så jag resonerar att benen får sin träning ändå. Men som sagt jag hoppade av. 

Ska ge mig på det ikväll igen :) och förhoppningsvis klara alla 1000reps. Dock kör ja dt bakifrån, så benövningarna kommer sist. 

Ett sånt här gummiband har jag :) Från casall, 199kr, hard

Dock är det lite förlångt för mig, så det är synd att det inte går att korta ner det :( Så jag måste snurra det runt händerna flera varv innan det "passar".
 

GODMORGON!

Borta bra, men hemma bäst. Ha befunnit mig i Danmak på legoland/Lalandia hela helgen. Va riktigt slut när jag kom hem igår. Helakroppen ville bara sova. så jag hoppade direkt in i duschen och sen ner i sängen. Det är minst sagt sköööönt  att vara hemma! Har saknat mina vanliga runtiner med mat och träning. Hela helgen har det blivit restaurang-mat med efterrätter till alla mål. Vägde mig nu imorse när jag vaknat och jag har gått upp 1,6kg de senaste tre dagarna :( (dock ska man inte hålla på och nojja över vikten så, det vet jag).

Tillbaka till verkligheten, nu blir det nyttig mat och mycket träning. Har lagt upp ett nytt träningsschema, som jag lägger ut senare när jag har mer tid. Har precis ätit min frukost (saknat det enormt, helgens frukost har bestått av bröd bröd och bröd, ogillas). Nu har jag fått i mig min standard frukost Linfrön (hela & krossade), Havrekli, lättfil, knäckebröd med kalkon & gurka, kaffe och apelsinjuice. Underbart att starta dagen nyttigt.

LINFRÖ började jag äta för ett par månader sen och det är någonting jag aldrig kommer sluta med, sjukt bra för ämnesomsättning. Märker stor skillnad på hur min kropp fungerar efter att starta dagen med det.

Nej, nu får jag göra vid mig och gå och jobba, ingen semester här inte.

Hörs senare!

Lego..

Hemma efter tre dagar på legoland! riktigt sliten och helt proppfylld av glas och annat skräp!! Återkommer imorgon!

Tandläkaren

Idag ska jag till tandläkaren, rättare sagt om 10 minuter ska jag till tandläkaren. Så jag har spenderat morgonen med att borsta tänder noga :) Hoppas på att tandläkarbesöket ska gå snabbt så jag kan köra hem och äta frukost, vilket jag inte hunnit ännu.

Därefter fortsätter dagen, precis som alla andra dagar, med jobb. Efter jobbet MÅSTE jag dessutom till gymmet. Får sjukt dåligt samvete varje dag då jag inte är där. Är så satans trött efter jobbet så jag orkar aldrig gå dit (= måste äta mer kolhydrater). Men idag får det bli pasta till lunch, för jag måste verkligen dit. Har inte tränat sen i måndags och i morgon åker vi till legoland.

7 min kvar tills jag ska vara hos tandläkaren..

Tränade dock magen i måndags, vilket jag inte brukar göra, och nu har jag haft träningsverk hela veckan! Blir magen idag med förhoppningsvis (om jag kommer dit över huvudtaget)



Nu sticker jag!!

Hej hopp

Var håller alla människor hus under sommaren? Gymmet är helt tomt. När klockan var strax efter 7 fanns där inte en kotte på gymmet. Skönt i och för sig, men man känner sig lite ensam.
Blev ett löparpass, men precis som jag förutspått så gick det inte lika bra som jag hade hoppats på. 40 min löpning - 7 km. Jag hade hoppas på att springa minst milen. Men jag orkade inte. Anledningen till att jag inte orkade är dock inte för att jag var trött, jag hade kunnat springa längre om jag viljat. Men jag har så lätt för att lägga av bara för jag kan. Blir uttråkad liksom.. Kanske dags att byta till lite roligare musik i ipoden??


Löparpass på G

Nu går jag snart iväg till gymmet för att springa en runda. Har pulsklockan redo på armen :) Hoppas på att springa en mil idag. Men jag känner mig helt slö i kroppen, om kroppen fått bestämma så skulle det inte bli något gym alls!! Hoppas på att få en riktig energikick när jag väl är där.



Dagens middag blev kött, ägg, sallad och gräddfil. Hoppas på att magen hunnit smälta maten lite så jag inte får håll. Egentligen borde jag vänta 3-4 timmar innan jag springer men det orkar vi inte, så en och en halv timme får duga idag.

Wish me Luck!

Äntligen får man visa lite ben

Äntligen fått min löparkjol jag gått och trånat efter väldigt länge :) Ska ha den i stockholm när jag ska upp och springa :) Den är sjukt skön och är köpt på runnesstore för 350 kr! Ska ha den på mig alltid nu!





Men vet dock inte om jag vågar ha den på gymmet :S Jag är lite rädd för att sticka ut och ingen annan har ju kjol :( Får ha den när jag springer ute i alf.
Det blir gymmet ikväll ialf. Men första måste jag få i mig mat för jag är dö-hungrig :) Blir kött i  stora lass. Ska äta lite nyttigare nu i början av veckan för det står en del resturanbesök på listan i slutet av veckan. Så, nu kör vi kött och keso och andra proteinrika källor :)



Måndag igen..

Veckor bara rusar förbi. Hinner inte med ens. Men igår fyllde jag år ialf. Vi körde ut till ranschen och sköt lite golfbollar och sen blev det grillning hos föräldrarna :)

I födelsedagspresent fick jag bland annat en löparkjol från adidas, pulsklocka PM62 - har inte testat  den än, men det ska göras idag :) och ett sånt gummiband man tränar med och en rockring :) Det var det som var träningsrelaterat ialf, sen fick jag massvis med annat också.

Rockringen är super rolig! Den väger 1,2 kg och är faktist väldigt lätt att rocka med. Bra för att träna mage, rygg och höfter.. jag har rockat en del med den och känner faktist inte av någonting i mage eller rygg än, dock blir man lite svettig när man hållt på en stund.. Man jag tror nog den tar ändå, man måste ju spänna magen för att få fart på den så att säga.. Kan verkligen rekommendera den, dock mest för att det är roligt :)



Rockringer kommer från casell och kostar typ 400 spänn

Idag fyller jag år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

grattis till mig!! tårta till frukost!


Gammal och grå...

Orkar inte träna idag! Hatar stressa rundor när det är helg och tiden är knapp. Snart blir det treårskalas istället






Imorgon fyller jag år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och jag hoppas på massa nya träningssaker! Men antagligen får jag bara pengar eller något annat tråkigt.

När Angelica kom igår hade hon dessutom tårta med sig. Så det har blivit en hel del tårta i helgen och mer kommer det att bli. Men det tar vi igen nästa vecka, med lite nyttigare mat och mer träning. Börjar ju bli gammal nu så måste böja se efter kroppen och hålla den i form :)


En fredag...

Är klar med arbetet som jag skulle utföra idag, resten av dagen kan jag förhoppningsvis sitta och slösurfa :)
Resten av dagen är hektisk då jag slutar halv 6. Måste hinna inom stan och utföra mina ärenden innan dom stänger klockan 6. Sen ska det ätas och sen in i duschen. När allt är klart är klockan förhoppnings så mycket att det är dax för Angelica att komma :)

Senare blir det väl en sväng nerom kristiastaddagarna.

Ingen träning idag, men imorgon kör vi igen :)



Har glömt äta lunch idag också, kanske bör göra det...


Löparträning

Eftersom detta är en träningsblogg, och många av dom som läser den kommer in här för att läsa om träning kanske jag ska skriva mer om det. jag är riktigt kass på att blogga, har aldrig något intressant att skriva.

TRÄNING..

Jag tränar ganska mycket löpning. Dels för att det är skönt och avslappnande att springa, det ger bra kondition och snygga muskler. En vanlig vecka ska jag träna tre löparpass. Ett intervallpass som ser ut följande:

5 min powerwalk
10 min uppvärmning
8 min intensivt
4 minuter lågintensiv
6 min intensivt
3 min lågintensivt
4 intensivt
2 minuter lågintensivt
2 intentivt
1 minut lågintensivt
1 min intensivt.
10 minuter nervarvning

Jag höjer hela tiden farten ju kortare intensivintervallerna blir. Så den sista minuten springer jag allt jag kan. Medans det första intervallet på 8 minuter springer jag cirka 4,5 minuter/km. Det är viktigt att inte gå in för hårt. Jag har alltid gjort så i början. Haft jätte höga tankar om mig själv och hur hårt jag kan pressa mig själv att det har blivit för jobbigt och jag har hoppat av innan alla intervaller är genomförda. Jag tycker i alla fall det är ett jätte bra pass. Ökar konditionen snabbt och dom jobbigaste, långa bitarna ligger i början av passet.

En gång i veckan, vanligtvis onsdag eller torsdag kör ett kort löparpass på 3 km. Jag ökar aldrig den sträckan utan ökar endast farten efterhand som konditionen blir bättre. Brukar börja detta passet med 5 min uppvärmning. Typ 2 minuter gång och 3 minuter jogg. Passet avslutas med 5 minuter nerspring.

Lördag brukar jag köra ett långt pass. Förhoppningsvis på över milen. Detta pass körs oftast ute, de andra två inne för att lättare ha koll på tid och fart. 

Oftast äter jag en rejäl middag med mycket kolhydrater cirka 4 - 5 timmar innan det är dax att springa. Annars orkar jag inte med. Det är många där ute som tar bort kolhydraterna i kosten för att gå ner i vikt. Men i gengäld blir man trött och hängig. Så om du ska träna måste du äta kolhydrater. Enligt mig ialf.

Efter passet brukar jag inte alls vara hungrig, men jag äter ändå. Man måste ju fylla på med mat. Så det blir oftast någon lättare proteinrik portion. Brukar inte ha någon aptit då, så kan inte äta så mycket. Men jag vet att man måste, så jag försöker :)

Jag kompinerar dessutom alltid löpningen med magträning.

Om man är ovan löpare ska man alltid ta det försikigt i början, annars kan man få problem med benhinner och fötter. Men et par bra skor är vitkigt.

Jag köpte mina på runners store för 1900:- Och dom är mjuka och sköna och underbara att springa i.



Nu ska jag fixa migoch gå och jobba!




inlägg..

Hej hopp.. freda idag och idag börjar kristianstaddagarna. Är inte speciellt förtjust i det egentligen men ska ner där ändå. Kompisarna vill in  och jag är bort rest nästa vecka så detta är enda dagen jag kan. Så kvällen är bokad till staden.

Träning igår, blev vanliga gymmet. Körde rygg och det känns riiktigt bra. Ökade vikterna i går med. Så har lite träningsverk idag. Love it . I alla andra bloggar.. tar do alltid massvis med bilder på sig själva och lägger ut, men jag kan inte ta några bilder på mig. Dom blir aldrig riktigt bra.

Får skärpa mig. Har iallafall smörjt in mina ben med brun utan sol:) tänkte jjag skulle testa efter som det inte är så hälsosamt att sola.


Såhär bruna är dom! (dvs inte alls bruna) 


Godmorgon!!

Hej på er!!

Frukosten är uppäten nu. Blev äggröra och grönsaker samt knäckebröd och apelsinjuice och kaffe, kaffe och kaffe. :) Snart blir det jobbet :)

ikväll ska jag testa ett nytt gym. Inte för att jag planerar att byta gym, men jag får gratis insläpp och min syster ska spinna där, så tänkte jag att då hänger jag på och kör 1 timme i gymmet. Gymmet här i stan har riktigt kassa öppettider. Stänger 20.00, och jag är inte hemma förrens strax innan sex. När jag kommer hem måste jag äta och fixa så hinner inte ner innan gymmet stänger. Usch irriterande.. jaja jag är ju ledig måndagar, och helger. Får köra löparpass ute under veckan.

Nu måste jag göra vid mig :) Ha en bra dag!


Godmorgon Sverige

Ledig idag, precis som alla andra måndagar :) Har tagit mig en riktigt lång sovmorgon och nu är frukosten också nere. Har mycket som står på listan idag. Storstäda lägenheten, frosta av frysen, hämta passet och träna. Så ska resa mig ur soffan nu, bädda sängen och plocka undan lite, sen ska jag traska ner till polishuset och hämta passet.

Den här har jag precis klickat hem :) Vet inte riktigt hur det funkar eller hus man gör med det ska vara bra träning står det :)





Rockringen väger dessutom 1,5 kg.

Nej nu får vi sätta fart!


Födelsedag!

Vi ska inte glömma att fyller år nästa söndag :) Då skulle jag gärna vilja ha denna pulsklockan!!




Garmin forerunner 405 HRM!! Yes box!


Fitness5-finalen

Yes, jag var och kollade på finalen som hölls i åhus nere beachsoccern. Riktigt spännande var det och tjejerna och killarna som tävlade var riktigt grymma. Kvavt ute var det också. Jobbigt att stå där och träna och svettas när det är så varmt ute.
 


Midsommar har kommit och gått

Det var ett tag sen jag uppdaterade här. Mer än en vecka sen i alla fall. Så lite bilder från midsommar kan jag väll slänga upp ialf.





Trevlig midsommar var det. Sommar rasar förbi i fullfart snart är det midnattsloppet och sen sticker vi direkt till new york. Tillbaka på svensk mark på en torsdag och måndagen efter det bröjar skolan igen.. och som inte ens hunjit köpa mig ett par shorts.

RSS 2.0